Fortællinger fra en barsk hverdag

"Vi arbejder i skyggesiden på Bali"

Family Mentor har vokseværk

Family Mentor vokser og vi er gået fra 7 familier til 10 familier på et par uger. Vi har nemlig ansat en lokal mentor, som er med til, at vi kan hjælpe endnu flere familier.
Yunia min tolk og sekretær, er omrokkeret midlertidigt, hvor hun hjælper med at finde familier der har behov for hjælp, og hun hjælper med at finde flere samarbejdspartnere på Bali. Imens er vores nye mentor med mig som tolk i jobtræning som mentor. Hun er dygtig og kan hurtigt finde muligheder for at hjælpe familierne.
Derudover har vores 2 pædagogstuderende i praktik 2 familier som de hjælper, og de studerende oplever, at der sker meget hos de 2 familier lige nu.
At ansætte flere, betyder også mere at se til hos mig. Derfor hjælper jeg 6 familier, de studerende hjælper 2 familier og vores nye mentor har mulighed for at hjælpe 10 familier. Dette gør, at målet for 2023 er, at vi kan gå fra 7 til 18 familier at gøre en forskel for. Det er fantastisk!
 
Der er behov for din hjælp
Dog så er der behov for din hjælp for, at vi kan hjælpe flere.
Der er brug for engangsbeløb så vi fortsat har penge til at ansætte vores lokale mentor med en løn på 1200kr om måneden, og der er behov for flere der har lyst til at være sponsor for en familie for 150kr om måneden.
 
Du kan klikke på siden “Støt” for at læse mere omkring, hvordan du kan hjælpe.

Legetøj fra Danmark

Vi bliver så glade, når der kommer donationer fra Danmark. Legetøjet og bøgerne vil blive delt ud, så flere familier vil få glæde af det.
Har du noget legetøj i gemmerne, som du gerne vil give til Family Mentor, så giv besked og jeg vil se, om jeg kan finde nogle der kan tage det med herned på deres rejse. ❤️

Ære være Ibu Kasianis minde

Den 17 januar besøgte vi Jessita og hendes søskende og vi var henne for at se deres kære mors gravsted.
Lige inden Ibu Kasiani gik bort, flyttede hun og Jessita til nabo øen Java, hvor Jessitas ældste storebror bor. Her hjalp storebror med at tage sig af sin mor til det sidste.
Vi blev inviteret hen for at besøge dem i dag. Vi rejste i 8 timer med bil og færge, for at besøge dem.
De er alle taknemmelige for alt hvad vi har gjort for familien. Vi har hjulpet dem i de seneste knap 2 år. Det har været en udfordring.
Jessita på 13 år boede alene sammen med sin bror Elger på 18 år og deres mor. For et år siden kom Elger i fængsel, fordi han som yngre, havde stjålet en gasflaske. Da han blev 18 år, blev han gammel nok til at komme i fængsel og han kommer først ud i April i år…
Samme tidspunkt blev deres mor syg.
Det seneste år har vi kæmpet med læger og sygeplejersker. Nogle læger mente, at Ibu Kasiani ikke fejlede noget, men at det var sort magi og skulle til en heksedoktor, og da hun endelig blev indlagt og man fandt ud af, at det var galdesten og leverbetændelse, blev hun plaget af 2 omgange livstruende allergiske reaktioner overfor medicinen. Hun fik det med tiden bedre. Men i December gik det ned af bakke igen og hun kom igen på sygehuset og fik medicin. Men det var desværre for sent. Fredag den 13 Januar gik hun bort.
 
Ibu Kasiani var en stærk kvinde
Man må sige, at Ibu Kasiani var en stærk kvinde og hun har været en kæmpe inspiration for mig.
Det har taget mig dage at accepterere, at Ibu Kasiani er gået bort og jeg har gået med en skyldsfølelse over, at jeg som mentor, måske kunne have gjort noget anerledes, så hun i dag ville være rask og i live.
Men jeg har indset, hvor taknemmelige familien har været for vores støtte, vejledning og hjælp gennem en meget svær tid. Jeg har samtidig indset, at jeg ikke har kunne gøre noget anerledes, for at forhindre dette. Men jeg hjalp hende til, at have et år mere at leve i, fra da hun blev syg.
Family Mentor betalte i samarbejde med Simone, alle sygehusregninger, medicin og husleje imens Ibu Kasiani var syg. Vi vil gerne sige af hjertet tak, for alle jer der har hjulpet os økonomisk med at kæmpe for Ibu Kasianis liv.

Ibu Kasiani er gået bort

Vi må desværre meddele, at Ibu Kasiani er gået bort den 13 januar. Hun har kæmpet i lang tid med sygdom, og vi har kæmpet en kamp sammen med hende med sygehuset og lægerne.
Ibu var en smilende og fantastisk kvinde, hvor vi har hjulpet hendes familie i knap 2 år. De er blevet som en familie for os. Jessita på 13 år, har mistet sin elskede mor. For 3 år siden mistede hun sin far.
Hun står nu tilbage med hendes søskende samt niecer og nevøer.
Da Jessitas bror ringede til mig om nyheden, fortalte han, hvor taknemmelig han er for, at vi har hjulpet familien, og at vi er blevet en del af deres familie. ❤️
Vi håber på, at kunne komme og være med til begravelsen.

Kender du til et sted, hvor vi kan fortælle om Family Mentor?

Jeg Stine er lige nu i dk og rejser tilbage til Bali start Januar. Imens jeg er i dk, vil jeg fortsat besøge vores familier, bare over telefonen, hvor tolken Yunia fortsat vil tage fysisk ud til familierne. Udover at mentor arbejdet fortsætter, så skal jeg rundt i landet og fortælle om Family Mentor. Kender du et sted, hvor jeg kan komme ud og fortælle om vores gode arbejde? Udover at fortælle om det store arbejde som Family Mentor gør, vil det også være med fokus på indsamling og finde flere faste sponsorere, så vi kan fortsætte det gode arbejde på Bali. 
Kontakt os gerne på mail familymentor@yahoo.com hvis du kender et sted, hvor vi kan komme ud og dele vores hjerte og erfaringer omkring Family Mentor. ❤️

Ayu er fyldt 11 år

Ayu er fyldt 11 år 🙌🏻
Vi spurgte Ayu hvad hun ønskede sig i fødselsdagsgave fra os. Hun ønskede sig Tie-dye tøj (en bestemt slags farverigt tøj) og nye fjerbolde til sit badminton sæt.
Ayu er ikke vant til at få helt nyt tøj, hun er heller ej vandt til, at kunne ønske sig gaver. Derfor valgte vi, at Ayu på hendes fødselsdag, kunne få det hun ønskede sig.
Tøjet kostede 22kr og 12 fjerbolde kostede 50kr og det var den gladeste Ayu som skreg af begejstring da hun så hendes gaver.
Tænk et lille beløb og indsats for os, kan gøre en kæmpe forskel for et barn og ikke mindst en families liv.
Du kan være med til at støtte en familie med 150kr om måneden. For de 150kr, vil vi købe nødhjælpspakker til familien i form af mad, medicin, skolesager eller hvad familien ellers har behov imens vi hjælper dem med at skabe langsigtede løsninger. Du kan læse mere omkring, hvordan du kan støtte på siden “støt”.

Kasiani er hjemme fra sygehuset

I mandags besøgte vi Kasiani igen. Hun blev udskrevet fra sygehuset i onsdags efter 5 dages indlæggelse.
Hun er klart i bedring!
Da hun ankom til sygehuset for en uges tid siden, blev hun vejet til blot 35kg efter hun havde tabt sig 20kg på 3 måneder pga. sygdom.
Det var fantastisk at se, hvordan hun havde fået glød og farve i huden igen, hvordan hun kunne smile igen og endda grine, hun er nu også i stand til at gå korte ture.
Jessita på 13 år, tager sig af sin mor og hun var med hendes mor på sygehuset og sov der sammen med hende. Hun var så taknemmelig for vores hjælp, at hun havde lavet mad og drikke til os da vi kom på besøg.
Det er fantastisk at se, hvordan vores alles indsats kan være med til at redde liv og familier!
Sygehusregningen løb op i 6000kr og vi har indtil videre fået samlet 4200kr ind. Tusind tak for jeres støtte!!
Vi håber på, at kunne få samlet de sidste penge ind, så Family Mentor fortsat kan hjælpe familier der har brug for det og med mulighed for, at købe nødhjælpspakker til familierne i form af medicin, mad etc.
Vi er taknemmelige for, at vi sammen kunne hjælpe Kasiani og hele familien med at redde Kasianis liv. 🙏🏻❤️
Samles der flere penge ind end de sidste 1800kr, vil vi opdatere jer på, hvor vi vælger at bruge pengene, så vores familier vil få stor gavn af dem. Bl.a. ønsker vi at kunne købe multivitamin piller til alle vores familier, så deres immunforsvar vil blive forstærket og de har mindre risiko for at blive syge.
Har du lyst til at give et bidrag, kan du læse mere i boksen “støt” nedenfor. 

Kasiani er blevet indlagt

I et år har vi kommet hos Kasiani og hendes børn. Vi fandt sponsor til at købe en madvogn og de skulle starte et arbejde op, hvor de solgte mad med denne. Men sønnen kom i fængsel efter noget børnekriminalitet han havde haft begået og nu var blevet gammel nok til fængsel – han havde stjålet en mobil.. Da han skulle have været kræfterne bag at skubbe vognen, så blev arbejdet udskudt. I næste måned kommer han ud fra fængslet, og er klar til at påbegynde arbejdet.
Dog så er hans mor i mellemtiden blevet syg.
I December sidste år, blev moderen syg. Hun kastede op. Vi fandt en sponsor til at betale lægeregninger, så lægen kom ud og gav moderen væske og vitaminer i drop. Hun kom i bedring efter lang tid og mange lægebesøg. Men efter nogle måneder, gik det ned ad bakke igen.
Hun har tabt sig 20kg siden maj i år…
Lægen kom ud igen, og efter en blodprøve der så fin ud, konstaterede lægen, at det var sort magi og at hun skulle til en hekse doktor.
Dette stiller vi os kritiske overfor.
I fredags tog vi med Kasiani på sygehuset og hun blev indlagt. Indtil videre har hun fået konstateret galdesten og infektion i mavesækken. Vi afventer fortsat svar fra andre prøver.
Family Mentor betaler dette, men vi har hudærligt ikke pengene.
Lægen tror, at hun vil være indlagt i 5 dage, muligvis længere, da hun ikke sendes hjem før hun kan spise og er i bedring. Dvs. at dette kommer til at koste omkring 5000kr.
Er der nogle, der har lyst til at hjælpe Kasiani og hendes familie med at redde hendes liv?
Du kan støtte på mobilepay: 298463 eller læse mere på siden “støt”, hvordan du kan være med til at gøre en forskel.
På forhånd – tusind tak! 🙏🏻🙏🏻❤️

Family Mentor støtter med sundhedsforsikring

 
I Indonesien er der ikke gratis lægehjælp og vi oplever ofte at vores familier bliver syge og har brug for medicin og lægehjælp, men de har ikke penge til at blive behandlet. Derfor har vi taget en beslutning om, at Family Mentor støtter vores mest udsatte familier med at betale sundhedsforsikring, så de kan gå gratis til læge. Sundhedsforsikring koster 17kr per person om måneden. Det betyder, at når du støtter en familie med 150kr om måneden, så er du med til, at sørge for, at familien kan komme gratis til lægen. Du er også med til at betale akutte nødhjælpspakker i form af mad til et par uger, medicin, skolebøger osv. som familien ikke selv har penge til at betale.
Vi hjælper familien med at skabe langsigtede løsninger, men i første omgang handler det om, at sørge for, at familien kan komme til at tjene nok penge til at få mad på bordet hver dag samt til husleje hver måned.
Der er stærkt behov for flere månedlige sponsorer!
Lige nu har vi 5 sponsorer men 6 familier og vi er klar til at åbne op for at hjælpe flere familier. Dog så kan dette kun lade sig gøre, hvis vi har sponsorer nok.
 
Du kan i boksen herunder “støt” læse mere om, hvordan du kan blive sponsor for en familie, eller hvordan du kan støtte med engangsbeløb. 

Titel

Family Mentor er begyndt at hjælpe, vejlede, støtte og lytte til flere familier hvor moderen og evt. børn bliver udsat for vold og seksuelle overgreb af mand/far. Kommunen er underrettet men de er desværre ikke til stor hjælp. Mødrene er bange for at forlade deres mand.
Vi er udfordret på dette område, men vi oplever samtidig vigtigheden i, at vi kommer og lytter og gør hvad vi kan for familien.
Da dette er et enormt barsk og skrøbeligt område, vælger vi at holde familierne anonyme. 
Vi kommer til at fortælle jer om familierne og nogle af de ting vi gør hos dem, men vi holder anonymt hvilke af familierne der bliver udsat for vold og seksuelle overgreb. Vi håber på forståelse for dette.
 
Vi har brug for din hjælp
Family Mentor bliver mere og mere udbredt på Bali nu og vi er parate til at hjælpe flere familier. Derfor er der stort behov for flere midler og flere sponsorer.
Alle beløb tæller.
Du kan klikke herunder på “støt” og se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel for familier økonomisk.

Nogle gange har vi bare brug for et kram

Nogle gange har vi bare brug for et kram.
Idag havde 6 årige Angel brug for et godt og trygt kram, og det sagde jeg (Stine) bestemt ikke nej. ❤️❤️
Angel og hendes familie går igennem svære og urimelige tider, og det at få et kram når behovet trykker, kan gøre en stor forskel indeni. ❤️

Pædagogstuderende i praktik hos Family Mentor

I denne måned er Family Mentors team vokset. Vi har nemlig fået æren, at have Annette og Julie i praktik fra pædagoguddannelsen i dk.
Det er enormt spændende og lærerigt at have studerende med for en måned. På den måde lærer vi, hvordan vi kan justere os til at modtage praktikanter i halvårs praktikker fra December i år.
Vi er stolte over, at dette nu er blevet en realitet. Tænk sig, at vi startede Family Mentor for blot et år siden, og nu er klar til at have praktikanter og frivillige.
Kunne du tænke dig at høre mere om muligheden for, at komme i praktik eller blive frivillig hos Family Mentor, kan du kontakte os i en e-mail: Familymentor@yahoo.com
 
 

Tydelige fremskridt hos en familie

Vi er stolte!
Jeg bliver så glad og stolt når jeg ser tydelige fremskridt på, at Family Mentor lærer familier, at drømme og at gøre deres drømme til virkelighed.
Denne familie er en af de første familier som Family Mentor kom ud til. De er gået fra et 48 timers job med en løn på 400kr. til nu deres drømmejob hvor de laver og sælger mad. Der blev tidligere sponsoreret en madvogn til dem fra nogle sponsorere, og nu er de for alvor klar til at komme i gang. Familien fik af samme sponsorer, tildelt 350kr. som et startbeløb til at købe ingredienser og materialer til at komme i gang.
 
Family Mentor hjælper med langsigtede løsninger
Da Family Mentor hjælper med langsigtede løsninger, kan der i starten være behov for en lille økonomisk støtte til et startskud til det liv som de drømmer om og hvor de kan være selvkørende.
På billedet ses stolte mormor med sit barnebarn på armen og på billede 2 ses hendes hjemmeboende børn hjælpe hinanden med at forberede mad og drikke, som skal sælges senere på dagen.
Vi er sto

Family Mentor samarbejder med Macha Store

Family Mentor er gået sammen med Macha Store om at skabe arbejdsplads for vores familier. Macha Store på Bali designer puder og andet, som de sælger til store dele af verden. Cici som er chef for Macha Store, spurgte mig en dag, om vi ikke kan hjælpe hinanden. Hun mangler arbejdskraft til at lave puder og hun ved, at ved at hjælpe vores familier med arbejde, så hjælper hun nogle som virkelig har brug for det.
På billedet blev de lært op, og de er nu klar til at arbejde hjemme imens de tager sig af sine børn. 
Da mødrene blev lært op, passede Family Mentor børnene imens. 
Det var fantastisk at se, hvordan mødrene kunne grine, snakke og hjælpe hinanden. Og samtidig var det fantastisk at se, hvordan børnene legede med hinanden.
Der sker rigtig meget med Family Mentor nu og derfor er der virkelig brug for DIN hjælp.
Vi har familier uden sponsorer.
Klik på siden “støt” og læs mere omkring, hvordan du kan blive sponsor.

Family Mentor hjælper Bu Putu og hendes familie

Bu Putu og hendes familie er nu godt igang med at sælge mad. Takket være en sponsor med et engangsbeløb på 500kr. kunne familien købe ingredienser til de første dage og leje en plads til at sælge mad i en måned. Nu er de allerede selvkørende. De køber nye ingredienser dagligt, kan betale næste måneds plads leje og samtidig kunne betale for mad og diverse til familien. Vi er stolte! Tænk sig, at Bu Putu som mistede sin mand for et år siden, ikke har været i stand til at komme ud af sit hjem af sorg og som nu står der smilende og sælger mad hver dag.

Family Mentor samler penge ind til en bil

Family Mentor samler penge ind til en bil.
Det er der flere gode grunde til:
– Family Mentor vokser i 2022.
– I takt med at vi vokser, vil vi kunne tilbyde hjælp til familier på hele øen og ikke kun i et begrænset område.
– For alle Family Mentor medarbejdere, frivillige og studerendes sikkerhed
Der er planer om, at mindst én frivillig kommer til Bali for at hjælpe til som mentor i 2022 og derudover så er der nu åbnet op for, at studerende kan komme i praktik som pædagog hos Family Mentor. For at alle kan komme godt og sikkert frem hos familierne, er den bedste løsning, at vi har en bil. Lige nu kører vi på scooter, og vi har på egen hånd oplevet, hvor blød vi er i trafikken da vi for nogle uger siden kom ud for at et dæk punkterede imens vi var 2 på en scooter på vej til en familie – jeg måtte til lægen efterfølgende. Derfor er det blevet tid til, at jeg som chef, ansvarlig og leder af Family Mentor, tænker på vores alles sikkerhed når vi er på arbejde.
Det skal siges, at alle penge i har givet i engangsbeløb og andet, ikke bliver brugt på en bil. Men vi søger penge hos virksomheder og privatpersoner, som har lyst til at hjælpe os til at købe en bil. Kender du en virksomhed som vi kan ringe til? Vi mangler 30.000kr for at være i mål til at købe en brugt bil.
For at komme i mål, skal vi bruge 60 personer som støtter med 500kr eller 30 personer som støtter med 1000kr. Men alle beløb tæller. 
 
 
På forhånd tusind tak, om det er hjælp til at foreslå virksomheder som vi kan kontakte eller hjælp til at udfordre jeres bekendte til at støtte, eller hvis i selv har mulighed for at støtte til dette. Alt er med til at gøre en stor forskel. 🙏🏻
 

Stor opbakning fra de lokale før afrejse

Nu varer det ikke længe, før jeg rejser til Indonesien. Så snart jeg er landet, bliver der sendt en beskrivelse af Family Mentor ud til børnehjem og skoler, hvor de familier, som kunne have brug for en mentor, kan kontakte Family Mentor. Family Mentor har derudover allerede partnere i Indonesien, som fortæller, at der er et stort behov for Family Mentor. De er også allerede klar med nogle familier.

En mors værste mareridt
En mor på Bali kontaktede mig en dag, fordi hun havde set Family Mentors Facebookside, og hun skrev, om hun kan komme på listen over de familier, som Family Mentor skal hjælpe. Hun er en enlig mor til en dreng på 9 år. Faren forlod dem, da sønnen var lille, og siden da har hun forsøgt at få deres hverdag til at hænge sammen. Hun sendte faktisk sønnen på børnehjem, men han er nu kommet hjem igen. Family Mentor vil selvfølgelig gerne hjælpe dem!

Hjælp familier i nød
Målet er, at Family Mentor i starten kan hjælpe 30 familier, og lige nu er der sponsorer til 20 familier. Derfor er der fortsat plads til, at du kan blive sponsor for en familie. 

IMG_2295
Forside1

Opstart af hjemmesiden

Så kom hjemmesiden Familymentor.dk op at køre.

Når arbejdet påbegyndes i Indonesien, vil der løbende blive skrevet herinde, hvad der sker ude i felten, samt hvem Family Mentor rækker ud til. Følg med på siden og på Facebooksiden Family Mentor i Indonesien.

familymentor@yahoo.com
+62 813 3984 0955 (kun WhatsApp)

Giv en skoleuniform, eller bidrag til jobsøgning. 

Hos Family Mentor hjælper vi hele familien til at finde det rette fodfæste.

Titel

Brødtekst