Fortællinger fra en barsk hverdag

"Vi arbejder i skyggesiden på Bali"

Family Mentor støtter med sundhedsforsikring

 
I Indonesien er der ikke gratis lægehjælp og vi oplever ofte at vores familier bliver syge og har brug for medicin og lægehjælp, men de har ikke penge til at blive behandlet. Derfor har vi taget en beslutning om, at Family Mentor støtter vores mest udsatte familier med at betale sundhedsforsikring, så de kan gå gratis til læge. Sundhedsforsikring koster 17kr per person om måneden. Det betyder, at når du støtter en familie med 150kr om måneden, så er du med til, at sørge for, at familien kan komme gratis til lægen. Du er også med til at betale akutte nødhjælpspakker i form af mad til et par uger, medicin, skolebøger osv. som familien ikke selv har penge til at betale.
Vi hjælper familien med at skabe langsigtede løsninger, men i første omgang handler det om, at sørge for, at familien kan komme til at tjene nok penge til at få mad på bordet hver dag samt til husleje hver måned.
Der er stærkt behov for flere månedlige sponsorer!
Lige nu har vi 5 sponsorer men 6 familier og vi er klar til at åbne op for at hjælpe flere familier. Dog så kan dette kun lade sig gøre, hvis vi har sponsorer nok.
 
Du kan i boksen herunder “støt” læse mere om, hvordan du kan blive sponsor for en familie, eller hvordan du kan støtte med engangsbeløb. 

Titel

Family Mentor er begyndt at hjælpe, vejlede, støtte og lytte til flere familier hvor moderen og evt. børn bliver udsat for vold og seksuelle overgreb af mand/far. Kommunen er underrettet men de er desværre ikke til stor hjælp. Mødrene er bange for at forlade deres mand.
Vi er udfordret på dette område, men vi oplever samtidig vigtigheden i, at vi kommer og lytter og gør hvad vi kan for familien.
Da dette er et enormt barsk og skrøbeligt område, vælger vi at holde familierne anonyme. 
Vi kommer til at fortælle jer om familierne og nogle af de ting vi gør hos dem, men vi holder anonymt hvilke af familierne der bliver udsat for vold og seksuelle overgreb. Vi håber på forståelse for dette.
 
Vi har brug for din hjælp
Family Mentor bliver mere og mere udbredt på Bali nu og vi er parate til at hjælpe flere familier. Derfor er der stort behov for flere midler og flere sponsorer.
Alle beløb tæller.
Du kan klikke herunder på “støt” og se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel for familier økonomisk.

Nogle gange har vi bare brug for et kram

Nogle gange har vi bare brug for et kram.
Idag havde 6 årige Angel brug for et godt og trygt kram, og det sagde jeg (Stine) bestemt ikke nej. ❤️❤️
Angel og hendes familie går igennem svære og urimelige tider, og det at få et kram når behovet trykker, kan gøre en stor forskel indeni. ❤️

Pædagogstuderende i praktik hos Family Mentor

I denne måned er Family Mentors team vokset. Vi har nemlig fået æren, at have Annette og Julie i praktik fra pædagoguddannelsen i dk.
Det er enormt spændende og lærerigt at have studerende med for en måned. På den måde lærer vi, hvordan vi kan justere os til at modtage praktikanter i halvårs praktikker fra December i år.
Vi er stolte over, at dette nu er blevet en realitet. Tænk sig, at vi startede Family Mentor for blot et år siden, og nu er klar til at have praktikanter og frivillige.
Kunne du tænke dig at høre mere om muligheden for, at komme i praktik eller blive frivillig hos Family Mentor, kan du kontakte os i en e-mail: Familymentor@yahoo.com
 
 

Tydelige fremskridt hos en familie

Vi er stolte!
Jeg bliver så glad og stolt når jeg ser tydelige fremskridt på, at Family Mentor lærer familier, at drømme og at gøre deres drømme til virkelighed.
Denne familie er en af de første familier som Family Mentor kom ud til. De er gået fra et 48 timers job med en løn på 400kr. til nu deres drømmejob hvor de laver og sælger mad. Der blev tidligere sponsoreret en madvogn til dem fra nogle sponsorere, og nu er de for alvor klar til at komme i gang. Familien fik af samme sponsorer, tildelt 350kr. som et startbeløb til at købe ingredienser og materialer til at komme i gang.
 
Family Mentor hjælper med langsigtede løsninger
Da Family Mentor hjælper med langsigtede løsninger, kan der i starten være behov for en lille økonomisk støtte til et startskud til det liv som de drømmer om og hvor de kan være selvkørende.
På billedet ses stolte mormor med sit barnebarn på armen og på billede 2 ses hendes hjemmeboende børn hjælpe hinanden med at forberede mad og drikke, som skal sælges senere på dagen.
Vi er sto

Family Mentor samarbejder med Macha Store

Family Mentor er gået sammen med Macha Store om at skabe arbejdsplads for vores familier. Macha Store på Bali designer puder og andet, som de sælger til store dele af verden. Cici som er chef for Macha Store, spurgte mig en dag, om vi ikke kan hjælpe hinanden. Hun mangler arbejdskraft til at lave puder og hun ved, at ved at hjælpe vores familier med arbejde, så hjælper hun nogle som virkelig har brug for det.
På billedet blev de lært op, og de er nu klar til at arbejde hjemme imens de tager sig af sine børn. 
Da mødrene blev lært op, passede Family Mentor børnene imens. 
Det var fantastisk at se, hvordan mødrene kunne grine, snakke og hjælpe hinanden. Og samtidig var det fantastisk at se, hvordan børnene legede med hinanden.
Der sker rigtig meget med Family Mentor nu og derfor er der virkelig brug for DIN hjælp.
Vi har familier uden sponsorer.
Klik på siden “støt” og læs mere omkring, hvordan du kan blive sponsor.

Family Mentor hjælper Bu Putu og hendes familie

Bu Putu og hendes familie er nu godt igang med at sælge mad. Takket være en sponsor med et engangsbeløb på 500kr. kunne familien købe ingredienser til de første dage og leje en plads til at sælge mad i en måned. Nu er de allerede selvkørende. De køber nye ingredienser dagligt, kan betale næste måneds plads leje og samtidig kunne betale for mad og diverse til familien. Vi er stolte! Tænk sig, at Bu Putu som mistede sin mand for et år siden, ikke har været i stand til at komme ud af sit hjem af sorg og som nu står der smilende og sælger mad hver dag.

Family Mentor samler penge ind til en bil

Family Mentor samler penge ind til en bil.
Det er der flere gode grunde til:
– Family Mentor vokser i 2022.
– I takt med at vi vokser, vil vi kunne tilbyde hjælp til familier på hele øen og ikke kun i et begrænset område.
– For alle Family Mentor medarbejdere, frivillige og studerendes sikkerhed
Der er planer om, at mindst én frivillig kommer til Bali for at hjælpe til som mentor i 2022 og derudover så er der nu åbnet op for, at studerende kan komme i praktik som pædagog hos Family Mentor. For at alle kan komme godt og sikkert frem hos familierne, er den bedste løsning, at vi har en bil. Lige nu kører vi på scooter, og vi har på egen hånd oplevet, hvor blød vi er i trafikken da vi for nogle uger siden kom ud for at et dæk punkterede imens vi var 2 på en scooter på vej til en familie – jeg måtte til lægen efterfølgende. Derfor er det blevet tid til, at jeg som chef, ansvarlig og leder af Family Mentor, tænker på vores alles sikkerhed når vi er på arbejde.
Det skal siges, at alle penge i har givet i engangsbeløb og andet, ikke bliver brugt på en bil. Men vi søger penge hos virksomheder og privatpersoner, som har lyst til at hjælpe os til at købe en bil. Kender du en virksomhed som vi kan ringe til? Vi mangler 30.000kr for at være i mål til at købe en brugt bil.
For at komme i mål, skal vi bruge 60 personer som støtter med 500kr eller 30 personer som støtter med 1000kr. Men alle beløb tæller. 
 
 
På forhånd tusind tak, om det er hjælp til at foreslå virksomheder som vi kan kontakte eller hjælp til at udfordre jeres bekendte til at støtte, eller hvis i selv har mulighed for at støtte til dette. Alt er med til at gøre en stor forskel. 🙏🏻
 

Stor opbakning fra de lokale før afrejse

Nu varer det ikke længe, før jeg rejser til Indonesien. Så snart jeg er landet, bliver der sendt en beskrivelse af Family Mentor ud til børnehjem og skoler, hvor de familier, som kunne have brug for en mentor, kan kontakte Family Mentor. Family Mentor har derudover allerede partnere i Indonesien, som fortæller, at der er et stort behov for Family Mentor. De er også allerede klar med nogle familier.

En mors værste mareridt
En mor på Bali kontaktede mig en dag, fordi hun havde set Family Mentors Facebookside, og hun skrev, om hun kan komme på listen over de familier, som Family Mentor skal hjælpe. Hun er en enlig mor til en dreng på 9 år. Faren forlod dem, da sønnen var lille, og siden da har hun forsøgt at få deres hverdag til at hænge sammen. Hun sendte faktisk sønnen på børnehjem, men han er nu kommet hjem igen. Family Mentor vil selvfølgelig gerne hjælpe dem!

Hjælp familier i nød
Målet er, at Family Mentor i starten kan hjælpe 30 familier, og lige nu er der sponsorer til 20 familier. Derfor er der fortsat plads til, at du kan blive sponsor for en familie. 

IMG_2295
Forside1

Opstart af hjemmesiden

Så kom hjemmesiden Familymentor.dk op at køre.

Når arbejdet påbegyndes i Indonesien, vil der løbende blive skrevet herinde, hvad der sker ude i felten, samt hvem Family Mentor rækker ud til. Følg med på siden og på Facebooksiden Family Mentor i Indonesien.

familymentor@yahoo.com
+62 813 3984 0955 (kun WhatsApp)

Giv en skoleuniform, eller bidrag til jobsøgning. 

Hos Family Mentor hjælper vi hele familien til at finde det rette fodfæste.